آشپزی برای بچه های زیر 15 سال بهمراه خانواده -مدرسه ایران شف

آشپزی برای بچه های زیر 15 سال بهمراه خانواده -مدرسه ایران شف

رفتن به دل آشپزخانه و آشپزی و بازی کردن با بچه‌ها یکی از آن امکانات ویژه‌ای است که از چشم والدین مخفی می‌ماند. بچه‌ها از اینکه بتوانند خیلی جدی کاری را انجام بدهند که مختص بزرگ‌ترهاست لذت می‌برند و حس اعتماد به نفس و خوداتکایی‌شان شکوفا می‌شود.
گرمای تابستان برای مادر‌ها و کودکان‌شان هم تهدید است هم فرصت! در این فصل در بعضی از ساعات روز گرما آنقدر زیاد می‌شود که نمی‌توان به راحتی از خانه بیرون زد و بچه را به پارک و فضای باز عمومی برد تا بازی کند. اما همین ساعات زمان‌هایی هستند که شما می‌توانید در خانه کودک‌تان را سرگرم کنید و همراه با آن مهارت آموزی نیز برای او داشته باشید. کارشناسان معتقدند آموزش می‌تواند در همین لحظات به خوبی اتفاق بیفتد و مهارت‌هایی مانند اعتماد به نفس و خود‌اتکایی که در بزرگ‌سالی ممکن است سخت‌تر به دست بیاید در این سن و سال و در کنار روش‌های ساده با بازی مادر و کودک می‌تواند به راحتی در کودک نهادینه شود. سعی کنید به سبک خودتان و با امکاناتی که در اختیار دارید به سراغ سرگرمی‌های ویژه مادر و کودک بروید.
 
آشپزی برای بچه های زیر 15 سال بهمراه خانواده -مدرسه ایران شف

به نقطه امن خانه پناه ببرید

یکی از امکاناتی که در خانه برای تفریح و سرگرمی بچه‌ها به راحتی در دسترس است، رفتن به دل آشپزخانه و آشپزی کردن با بچه‌هاست. بچه‌ها از اینکه بتوانند خیلی جدی کاری را انجام بدهند که مختص بزرگ‌ترهاست لذت می‌برند و حس اعتماد به نفس و خوداتکایی‌شان شکوفا می‌شود. آشپزخانه نقطه‌ای از خانه است که ما در هر حال مدام به آن پناه می‌بریم. در عصبانیت، شادی و غم و حتی زمانی که حوصله‌مان سر رفته است. پس بهتر است کودکان خودمان را نیز با این نقطه امن خانه آشنا کنیم. حالا با کودک‌تان به آشپزخانه بروید و ببینید که چه اکتشافاتی را می‌توانید در این محیط داشته باشید؟ اینجا یک محیط غنی است که همه بچه‌ها را در هر سنی که باشند به خوبی با خود درگیر می‌کند اما، بچه‌های حدود چهار تا هفت سال می‌توانند با شما تعامل بیشتر و بهتری در آشپزخانه داشته باشند. برای سرگرم کردن این گروه سنی نیازی نیست حتما هم به صورت رسمی با فرزندتان آشپزی کنید. همین‌که بتوانید با موادی که در آشپزخانه دارید علاوه بر سرگرم کردن بچه‌ها، در تربیت و آموزش و پرورش مهارت‌های آن‌ها نیز نقش ویژه‌ای داشته باشید، خود هنر بزرگی‌ست.

اولین گزینه: آرد

آرد بازی، سرگرمی و شادی زیادی برای بچه‌ها به همراه دارد، اما شما هم باید صبر و تحمل خود را در برابر بهم ریختگی‌های احتمالی آشپزخانه‌تان بالا ببرید. برای مثال می‌توانید ترتیب یک کیک عصرانه ساده را بدهید. دستور پخت را به جای نوشتن، به شکل نقاشی در آورید. به عنوان مثال مرحله اول دو عدد تخم‌مرغ مرحله دوم هم‌زن و... در ۵ یا شش مرحله دستور ساده کیک‌تان را تمام کنید تا کودک خسته نشود. حالا وسایل را آماده در گوشه‌ای از آشپزخانه قرار دهید و اجازه بدهید فرزند‌تان خودش همه مراحل را انجام دهد. بعد از سرد شدن کیک آن را در جمع خانواده میل کنید و با صدای بلند بگویید که فرزندتان این کار را به تنهایی و به درستی انجام داده است. به همین راحتی می‌توانید جوانه‌های اعتماد به نفس را در وجود کودک‌تان ببینید که چگونه در حال رشد کردن است.
 
 
 
کارگاه مهارت افزایی حسی!

شاید خواندن تیتر بالا کمی سخت به نظر بیاید. اما دقیقا در آشپزخانه شما همین اتفاق قرار است برای کودک‌تان بیفتد. زمانی که کودک آرد را لمس می‌کند و از بین دست‌هایش بیرون می‌ریزد حس لامسه او شکل می‌گیرد. کمی نمک درون سینی بریزید و از فرزندتان بخواهید با نوک انگشتانش نقاشی بکشد. چند قطعه یخ را به کودک بدهید تا با آن‌ها بازی کند. سرما و مفهوم آن را دقیقا متوجه خواهد شد. می‌توانید رنگ‌های خوراکی را با آب مخلوط کنید و با آن یخ درست کنید تا در حین ذوب شدن، ترکیب رنگ‌های جدید را کنار هم ببیند و با مفاهیم جدیدی آشنا شود. سیب زمینی را روی تخته چوبی بگذارید و از کودک بخواهید آن را به وسیله یک چاقو و تحت نظارت شما خرد کند، حالا بخواهید همین کار را به کمک یک قاشق انجام دهد. با این روش مفهوم تیز و کند را به او آموزش داده‌اید. از فرزند‌تان بخواهید با چشم‌های بسته از درون جا میوه‌ای یخچال به شما چند عدد میوه بدهد و همزمان با لمس کردن آن بگوید که چه چیزی است. شیشه گلاب را در مقابل بینی‌اش باز کنید و بپرسید که این بو را قبلا جای دیگری احساس کرده است؟ شاید بتوانید ذهنش را به گل و مراحل گلاب گیری نزدیک کنید. حالا شیشه عرق نعنا را در مقابل او قرار دهید و نعنا خشک را در کنارش، توضیح دهید که هر دوی آن‌ها یک چیز هستند و ظاهرشان با هم متفاوت است و کاربرد‌های متفاوتی هم دارند. چند عدد ماکارونی شکل دار در دستان کوچکش بگذارید و بخواهید که یک نخ کامورا از درون آن‌ها رد کند و یک گردنبند و یا دستبند برای خودش یا عروسک‌هایش بسازد.
 
 
 
اینجا کلاس ریاضی و علوم برقرار است

تعجب نکنید، بله شما می‌توانید در همین آشپزخانه مفاهیم ریاضی را به کودک‌تان آموزش دهید. یکی از مهم‌ترین توصیه‌های کارشناسان آموزشی این است که در خلال کار‌های روزمره و با مفاهیم بسیار ساده مسائل پیچیده را نیز برای بچه توضیح دهید. مثلا قابلمه برنج را دست کودک بدهید و بخواهید که ۵ پیمانه برنج برای شما در قابلمه بریزد. احتمالا در ابتدا اشتباه داشته باشد، اما صبور باشید. حتما جواب می‌دهد. تعداد قاشق‌های سفره شام را بشمارید و عدد آن را به فرزندتان بگویید تا آماده کند و سر سفره بیاورد. کتری را از آب شیر پر کنید و آن را روی گاز بگذارید. همه این مراحل را به کودک توضیح دهید و تا مرحله جوش آمدن آب را برای او توضیح دهید. با این شیوه به راحتی می‌توانید مفهوم تغییر را برای فرزند‌تان بیان کنید که چطور آب سردی که چند دقیقه پیش درون کتری بود حالا تبدیل به بخار شده است و دیگر درون کتری نیست. با یک دماسنج جیوه‌ای تغییرات دما را در درون یخچال و کنار فر ببینید و آن را با هم مقایسه کنید.
 
اینگونه با بچه‌ها در آشپزخانه بازی کنید!
 
از همه ظرفیت‌های تابستان استفاده کنید

میادین تره بار میوه‌های مازاد خود را بعد از ظهر‌ها با قیمتی پایین‌تر می‌فروشند. این میوه‌ها را برای تهیه لواشک بخرید و همراه با فرزند‌تان آن‌ها را بشویید. به کودک بگویید که میوه‌ها را قبل از پخت و تغییر شکل ببیند. حالا با کمی آب آن‌ها را روی گاز بگذارید و اجازه بدهید بپزند. بعد از سرد شدن، می‌توانید از کودک بخواهید آن‌ها را از صافی رد کند. انتظار برای آماده شدن لواشک در زیر نور آفتاب موقعیت مناسبی است که تبخیر و خشک شدن را برای فرزند چهار یا پنج ساله عزیز‌تان توضیح دهید. از همه مهم‌تر با این شیوه به او صبر کردن و انتظار کشیدن برای به دست آمدن نتیجه را هم یاد داده‌اید.
 

Comments (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location