روز جهانی شف بیستم اکتبر 29 مهر بر تمام شف های جهان از جمله شف های ایران شف مبارک باد.
روز جهانی تکریم و بزرگداشت مقام و رتبه آشپز و قناد و... بر تمامی دوستان، همکاران و فعالان هنر صنعت غذا مبارک باد.
در سال ۲۰۱۵ میلادی از سوی انجمن جهانی جامعه آشپزان و قنادان کشورهای مختلف با شرکت کشورهای پیشگام در امر پذیرایی و تغذیه و خورد و خوراک یک روز جهانی به مناسبت تکریم مقام و بزرگداشت شان و مرتبه آشپز و قناد اعلام شده است .
در تاریخ ۲۰ اکتبر مصادف با ۲۹ مهرماه همه چشمها به سوی جامعه پرتلاش و فعال و زحمتکش و خلاق آشپزها خیره میشود تا ضمن تکریم این قشر زحمتکش و قدردانی از زحمات آنان بار دیگر استاندارد های جهانی را یادآوری کنند و مروری بر بهداشت فردی و گروهی و ارتباط آن سلامت تغذیه داشته باشند .
پیشاپیش این روز را به همه آشپزان و قنادان حرفه ای و غیر حرفه ای و همکاران محترم و به شما عزیزان علاقمند به آشپزی و قنادی و شیرینی پزی , مدیران سایت ها و وبلاگ ها آشپزی و قنادی و شیرینی تبریک عرض میکنیم و برای همه آرزوی موفقیت و سلامتی داریم
اگر همگان در تعریف " استاندارد " به عنوان نظمی مبتنی بر نتایج ثابت علوم، فنون و تجارب بشری که به صورت مقرراتی که به منظور ایجاد هماهنگی، افزایش تفاهم، تسهیل ارتباطات، صرفه جویی در اقتصاد ملی، حفظ سلامت و ایمنی عمومی است، اشتراک نظر داشته باشیم و " روز جهانی غذا " را به عنوان روزی که در تمام جهان به حرمت غذا در تامین قوت لایموت بشر قدر می نهیم، پس می توان میان آنچه در ذات تعاریف استاندارد و مهارت تهیه غذا به عنوان خوراکی ای که در جوامع متفاوت به صورت خام، تغییریافته یا نیمه تغییر یافته برای مصرف آماده میشود، حلقه واسطه ای را دید که هدف غایی آن رفع تمام نیازهای تغذیه ای و حتا لذت بردن از هیجان های تناول " مائده های زمینی " است.
اگر در گذشته جمعآوری خوراک و خوردن آن به شیوه شکار یا چیدن میوه خام انجام میگرفت؛ امروز کیست که نقش مهارتهای کشاورزی در حلقه نخست زنجیره غذا و سپس مهارت فرآوری در صنایع تبدیلی و در نهایت آشپزی ماهرانه در نحوه ترکیب مواد اولیه با یکدیگر و سایر فرآیندهای لازم برای لذیذ شدن موادی که با هزاران خون دل از مزرعه تا پای اجاق فراهم شده را انکار کند؟
البته که عادات غذایی در فرهنگهای گوناگون مختلف است و بیشتر جوامع با توجه به سنن و رسومشان، رسمهای مخصوصی برای هنر آشپزی و اولویتهای غذاییشان قائل هستند و بسیاری از فرهنگها غذاهای خود را توسط روشهای تدارک و شیوههای آشپزی متنوع ساختهاند. اما وقتی آمارهای مستند نهادهای معتبر بین المللی یا داخلی در خوش بینانه ترین حالت ممکن از اسراف 30 درصد محصولات کشاورزی تولیدی در مراحل پس از برداشت خبر می دهند، چرا و چگونه است که نقش " روز جهانی آشپز و قناد " یا بالاتر از آن لزوم تعیین روز ملی آشپزی و ثبت آن در تقویم ملی کشورمان را که از کشورهای صاحب سبک آشپزی در جهان بوده ایم، نادیده گرفته می شود!؟ و امید است این روز مهم در تقویم ایران ثبت شود.
فرهاد زعفری آکادمی ایران شف
مولف و مدرس دانشگاه و تدوینگر اولین سوگند نامه آشپزی جهان