صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت

صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت

اسنادی که به‌تازگی افشا شده‌ است نشان می‌دهد صنعت قند در دهۀ شصت میلادی به دانشمندان پول می‌داد تا ارتباط میان مصرف قند و بیماری‌های قلبی را کم‌اهمیت جلوه دهند و درعوض بر چربی‌های اشباع‌شده به‌عنوان عامل اصلی این بیماری‌ها تأکید کنند.

یکی از پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در سن‌فرانسیسکو به‌تازگی موفق به کشف اسناد داخلی صنعت قند شده است و آن‌ها را در نشریۀ طب داخلی به‌نام ژورنال انجمن پزشکی آمریکا۱ به چاپ رسانده است. این اسناد اشاره دارند که پنج دهه پژوهش درمورد تغذیه و بیماری‌های قلبی که شامل توصیه‌های رژیمی امروز هم می‌شود‌، احتمالاً به‌صورتی گسترده تحت‌تأثیر صنعت قند شکل گرفته‌اند.

استنتون گلانتز، استاد پزشکی دانشگاه کالیفرنیا و یکی از نویسندگان ژورنال، گفته است که «آن‌ها می‌توانستند مباحث مربوط به قند را تا دهه‌ها منحرف کنند».

اسناد مذکور نشان می‌دهند گروهی تجاری موسوم به «بنیاد پژوهش قند»، که امروزه به‌عنوان «انجمن قند» شناخته می‌شود، به سه دانشمند هاروارد مبلغی در حدود پنجاه‌هزار دلار (به‌ارزش امروز) پرداخته است تا مروری را بر تحقیقاتِ مربوط به قند، چربی و بیماری قلبی در سال ۱۹۶۷ منتشر نمایند. پژوهش‌های مورداستفاده در این «مرور تحقیقات» را گروه قند دست‌چین کرده بودند. مقاله‌ای که در مجلۀ معتبر پزشکی نیوانگلند منتشر شده بود ارتباط میان قند و سلامتی قلبی را کوچک شمرد و چربی اشباع‌شده را عاملِ اساسی در این زمینه معرفی کرد.

فرهاد زعفری محقق غذا و مدرس دانشگاه

غذا می‌تواند کمکمان کند که زندگی خود را تغییر دهیم-ایران شف

غذا می‌تواند کمکمان کند که زندگی خود را تغییر دهیم-ایران شف

درحال‌حاضر غذا نزد ما بسیار محترم و مهم شمرده می‌شود. آشپزهای معروف، رژیم‌های غذایی، رستوران‌های جدید و برنامه‌های آشپزی توجّه زیادی را به خود جلب کرده‌اند. به نظر می‌رسد همۀ ما به آنچه می‌خوریم، حسّاس‌تر شده‌ایم. اما کمتر از خود پرسیده‌ایم غذا، به‌جز توان فیزیکی، چه چیزهای دیگری به ما می‌رساند.

این موضوع کمی عجیب به نظر می‌رسد. باوجوداین آشکار است که نمی‌توانیم غذا را فقط نوعی سوخت بدانیم که بدن برای تحرک از آن استفاده می‌کند. غذا در تأمین نیازهای روانی ما نیز مؤثر است و اگر این موضوع خوش‌حالتان می‌کند، باید بگویم غذا نوعی خاصیت شفابخشی دارد. این بدان خاطر است که هر غذایی نه‌تنها دارای ارزش غذایی۱ است، بلکه حامل چیزی است که شخص می‌تواند آن را نوعی ارزش روان‌شناختی بداند. وجود این ارزش با شخصیت غذا ارتباط مستقیم دارد. هرکدام از غذاها به شخصیت، جهت‌گیری و راهی منحصربه‌فرد برای درک جهان اشاره می‌کنند. که اگر این غذا به‌طرزی جادویی تبدیل به انسان می‌شد، به آن شکل در می‌آمد. شما می‌توانید نوعی جنسیّت، دیدگاهی منحصربه‌فرد، یک حالت روحی خاص و حتی بُعدی سیاسی به غذا نسبت دهید.

فرهاد زعفری مدرس دانشگاه و محقق غذا

شکم گوش شنوا ندارد، اما دوستداران و دلباختگانی دارد.ایران شف

شکم گوش شنوا ندارد، اما دوستداران و دلباختگانی دارد.ایران شف



«همشهریان من، جروبحث با شکم دشوار است، چون گوش شنوا ندارد.»
کاتو


امروزه، هم در نشریات دوره‌ای و هم در نشریات زرد، فقط از نان حرف می‌زنند -دربارۀ کمیابی یا فراوانی آن، قیمت آن، همچنین دربارۀ منشاء، اصالت، عَرضه، مقدار کالری، موقعیت اجتماعی، دستورکار سیاسی و تأثیر کربنی آن. در هر صورت، دل‌مشغولی با غذا در اخبار صفحۀ اول نشریات مشهود است و با مجموعۀ بحث‌های جاری هم‌خوانی دارد.

شکم گوش شنوا ندارد، اما دوستداران و دلباختگانی دارد که انبوهی از دغدغه‌هایشان در ادامه می‌آید، نگرانی‌هایی که پیش از این، هیچ شناختی از آن‌ها نداشتم، یا شاید شناخت چندانی نداشتیم.

فرهاد زعفری محقق غذا و مدرس دانشگاه

تمدن بدون سیب‌زمینی سرخ‌کرده به کجا خواهد رفت؟

تمدن بدون سیب‌زمینی سرخ‌کرده به کجا خواهد رفت؟ ایران شف

گیاهان خوراکیِ ریشه‎ای را اصلاً نمی‎توان ذخیره کرد. این محصولات سنگین‎اند، سرشار از آب‌اند و به‌راحتی و یکباره از زمین بیرون کشیده نمی‎شوند. برای مثال، در دوران باستان پرورش یوکا حدود یک سال به طول می‎انجامید و مردم تنها هنگامی که قصد خوردنش را داشتند، آن را از زمین بیرون می‎کشیدند. این امر تااندازه‎ای باعث جلوگیری از سرقت این محصول در دوران باستان می‎شد. برای طراران دشوار است که محصول شما را هنگامی به سرقت برند که بیشترِ آن در زیر زمین است؛ حال‌آنکه دزدیدن محصولات ذخیره‎شده در انبار غله و در جایی مشخص، دشواری چندانی ندارد.

فرهاد زعفری مدرس دانشگاه و پژوهشگر غذا

مدرسه آشپزی ایران شف

در گزینش و استخدام سرآشپز به چه نکاتی بایستی توجه کنیم

در گزینش و استخدام سرآشپز به چه نکاتی بایستی توجه کنیم

در گزینش و استخدام سرآشپز به چه نکاتی بایستی توجه کنیم

تصمیم به آشپز شدن، یک حرکت شغلی بسیار ارزشمند است، به خصوص اگر عاشق غذا باشید. فرصت های زیادی برای رشد شما در این حرفه و همچنین گواهینامه های زیادی برای شغل آشپزی وجود دارد.
حتی اگر کمی روحیه کارآفرینی داشته باشید، فرصت های بالقوه زیادی برای راه اندازی یک رستوران شخصی خواهید داشت. اما قبل از همه ی این ها شما باید بتوانید به یک موقعیت شغلی مناسب در این زمینه دست پیدا کنید.

فرقی نمی کند که تازه می خواهید وارد آشپزخانه شوید یا سال های زیادی در شغل آشپزی فعالیت داشته اید؛ شما باید شناختی دقیق از فرآیندهای استخدام و آنچه که در مسیر رسیدن به شغل مطلوبتان با آن مواجه خواهید شد، به دست آورید.

برای کمک به شما ما مجموعه ای از اصلی ترین سوالاتی که در مصاحبه کاری شغل آشپز پرسیده خواهد شد را برای شما فراهم کرده ایم. اکثر این سوالات طوری طراحی شده اند که یک تصویر کلی از گذشته کاری، توانمندی ها و انگیزه های کاری تان را برای سرآشپز یا مدیر رستوران ترسیم نماید.

ایران شف مرکز تخصصی راه اندازی رستوران صفر تا صد

آشپزی ایرانی با غذاهای متنوع و دوست داشتنی

آشپزی ایرانی با غذاهای متنوع و دوست داشتنی

رموز آشپزی ایرانی

مهم ترین اصل در آشپزی ایرانی تعادل در مزه، چاشنی، بافت و حرارت است. در هر غذا و هر بشقاب غذایی شما ترش و شیرین، نرم و ترد، پخته و خام و گرم و سرد را در کنار یکدیگر خواهید یافت. مثلا در فصل زمستان ما خورشت فسنجان را داریم که ترکیب از گردوی کوبیده شده و انار ترش و شیرین است که ما را از درون گرم می کند. یا در فصل تابستان ما خورشتی به نام خورشت بادمجان داریم که ترکیبی از بادمجان ها و گوجه فرنگی های خوشمزه است که یک مزه ترش حاصل از آبلیمو و یا آبغوره دارد و به خاطر داشته باشید هیچ غذای ایرانی بدون سبزی فراوان کامل نیست. مطمئن باشید سر هر میز یک سبد پر از سبزی خورن، تربچه، پیازچه که همه به صورت خام و با دست خورده می شوند. ترکیب خوشمزه ای که اغلب لای یک تکه نان خوشمزه و تازه قرار می گیرد و به همراه یک تکه پنیر فتا، خیار و یا گردو سرو می شود.

ایران شف جامع ترین سایت آشپزی ایرانیان و فارسی زبانان

راز و رمز آشپزی حرفه ای - مدرسه آشپزی ایران شف

راز و رمز آشپزی حرفه ای - مدرسه آشپزی ایران شف

دنیای آشپزی پر است از رمز و راز های شنیده و نا شنیده که برخی معتقدند برای حرفه ای شدن در هنر آشپزی باید تجربه کرد و آموخت. به گفته رنگهام حقایق شگفت آور بسیاری درمورد انسان وجود دارد، که هنوزکاملاً با آنهاروبرو نشده ایم. به عنوان مثال می‌توان پیشینه پخت و پز را مورد بررسی قرارداد.
 

آشپزی در میان انسان!

 
پیدایش غذاپختن مربوط به هرزمانی هم که باشد، تاثیرات عمده‌ای روی ما داشته است، چراکه این موضوع کیفیت و همچنین نوع غذایی که مصرف می‌کنیم را نیز بالابرده است. به وضوح می‌دانیم که فراوانی و کیفیت غذا، فاکتور متغیر کلیدی در فهم اکولوژی (بوم شناسی) جانوران می‌باشد. مطلب جالب توجه این است که، در حال حاضر، هیچ مدرک مرسوم و متداول علمی که گویای چگونگی پیدایش پختن و پز باشد، وجود ندارد.
فرهاد زعفری مدرس بین المللی و پژوهشگر غذا
مقالات علمی بمناسبت روز جهانی غذا در وبسایت ایران شف

روز جهانی غذا -فرهود زعفری مدرس دانشگاه

غذا از ابتدایی ترین نیازها برای انسان و به عبارت دیگر برای همه موجودات زنده است و نقش اساسی آن در زندگی انکارنشدنی است. شاید اندکی دور از ذهن باشد اما بخش بزرگی از فعالیت های دنیا به تولید، فرآوری و تهیه مواد غذایی اختصاص دارد. انسان ها بخش قابل توجهی از درآمدشان را صرف خرید غذا می کنند و در بعضی کشورها شغل بیش از سه چهارم جمعیت به طور مستقیم در ارتباط با تولید مواد غذایی است.

با توجه به اهمیت این موضوع سازمان خواربار جهانی ملل متحد (فائو) روز شانزدهم اکتبر مصادف با بیست و چهارم مهرماه را به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری کرده است. سال ۱۹۴۵ برای نخستین بار پیشنهاد شد این روز به افتخار تاسیس سازمان فائو به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شود. در حقیقت آن زمان با هدف توجه به موضوع مهم غذا چنین تصمیمی مطرح شد و نوامبر سال ۱۹۷۲ در بیستمین کنفرانس کشورها که با شرکت اعضای سازمان خواربار جهانی تشکیل شد این روز به عنوان روز جهانی غذا اعلام شد. این روز از سوی بسیاری از سازمان های مرتبط با امنیت غذایی از جمله صندوق بین المللی توسعه کشاورزی جشن گرفته و هر سال شعاری برای آن انتخاب می شود.

فرهاد زعفری

پزوهشگر غذا و مدرس دانشگاه

Contact

Social Media

Image
Image

Iran Chef International Academy

IC Academy
I C Academy
Saturday – Wednesday

9 am – 6 pm


Thursday

9 am – 2 pm

Other Language