در راستاي بخشي از پروژه آمادگي سفر به مريخ، آموزشگاه آموزش پخت و پز در فضا در دانشگاه كورنل با حضور يك تيم 9 نفره از فضانوردان كارآموز آغاز شده است.
گروهي از دانشمندان و فضانوردان در پروژه اي تحت عنوان HI-SEAS در حال آماده سازي مواد غذايي براي ساكنان آينده مريخ و بررسي استراتژي پخت و پز در اين سياره هستند.
«كيم بينستد» مدير پروژه HI-SEAS تأكيد مي كند: اصليترين نگراني در سفر به مريخ، عدم اطلاع از نحوه واكنش مغز به حضور چندين ماهه در يك محيط بسيار دور و بيگانه است. زندگي در اين شرايط بسيار سخت است و يكي از راه هاي غلبه بر اين مشكلات، در اختيار داشتن غذاي خوشمزه با طعم آشناي زميني است.
فرهاد زعفری محقق غذا و مدرس دانشگاه
شركت كنندگان در كلاس آشپزي دانشگاه كورنل طي يك هفته با انواع روش هاي پخت از جمله پخت نان و پيتزا در محيط فضا آشنا مي شوند و غذاهاي پيشنهادي محققان را تست مي كنند.
كلاس آشپزي مجهز به مواد غذايي براي پخت و پز فضايي است: انواع گوشت خشك و فريز شده، انواع پنير خشك، ميوه و سبزيجات خشك و مواد پودري از جمله موادي هستند كه در اختيار كارآموزان آشپزي فضايي قرار گرفته است.
از اين گروه 9 نفره، سال آينده شش نفر در يك مأموريت جدي شبيه سازي سفر به مريخ حضور خواهند يافت و به مدت 120 روز در محيط ايزوله شده در منطقه آتشفشاني Mauna Kea هاوايي از مواد غذايي و دستورات ارائه شده در اين دوره آشپزي براي تهيه غذاي مورد نياز خود استفاده خواهند كرد.
يك شركت فعال در حوزه پرتاب هاي فضايي مدعي شده است كه تا سال 2033 ميلادي دست كم 20 انسان بر روي سياره سرخ ساكن خواهند شد.
آکادمی ایران شف مرکز آموزش و بانک اطلاعات مرجع