روش سيلور سرويس در رستورانهای لاکچری (Silver Service)
اين روش كه در بعضي از رسالهها و كتب آموزشي كلاسيك به روش انگليسي نيز معروف است در مقايسه با روش فرانسوي تابع تشريفات بيشتري است و از آنجا كه بسيار وقتگير است در رستورانهايي متداول ميباشد كه ميهمانان تنها جهت صرف شام و غذا در آن محل حضور نيافته بلكه علاقمند هستند با آرامش و فرصت كافي غذاي خود را ميل نموده و جلسات و گفتمان خود را نيز داشته باشند.
صرفنظر از اينكه منو به صورت آلاكارت و يا تبل و دت و يا تركيبي از هر دو باشد غذا از طريق آشپزخانه در ديسهاي مجلل و تفكيك شده و تزيين شده آماده و سپس به ميز سايد برد داخل رستوران منتقل ميگردد. سپس ميزبان مربوط به قرار دادن بشقاب گرم در جلوي ميهمان به حد دلخواه وي براي ميهمان شخصا سرو مينمايد. و اين عمليات و تشريفات آن قدر ادامه خواهد داشت تا ميهمان دستور توقف آن را بدهد. انداختن يك دستمال سفيد و مرتب در روي ساق دست چپ و اداي احترام و تعارف و تعظيم و ساير تشريفات از مشخصههاي اين روش بوده و سرعت عمل و دقت و مهارت و تبحر كافي از ناحيهي تيم پذيرايي بسيار اهميت دارد.
در نوع سادهتري از اين سرويسدهي كه به روش تركيبي سيلور سرويس و بشقابي Plate/ Silver Service معروف است غذاي اصلي از قبل داخل بشقاب قرار گرفته (در آشپزخانه) و تنها سبزيجات و دورچنين به صورت تشريفاتي آن طور كه ذكر شد سرو ميشود.
خصوصيات اين روش عبارتند از:
- اجراي اين روش در رستورانهاي معمولي ممكن و متداول نيست و نياز به تجهيزات و ملزومات لوكس و خاصي دارد.
- تيم پذيرايي ميبايستي از مهارت و تبحر بسيار بالايي برخوردار باشد.
- روش پذيرايي طولاني بوده بنابراين كمتر اتفاق ميافتد كه در يك وعدهي غذايي بشود از ميز و امكانات مربوطه بيش از يك بار استفاده نمود بنابراين هزينه بالا داشته و بالطبع قيمت غذاها و سرويسدهي نيز متناسب با آن گرانتر از ساير روشها است.
- واحدهاي پذيرايي كه به اين روش خدمات ارايه ميدهند در طبقهبندي رستورانهاي خوب و متمايل به عالي و تشريفاتي قرار ميگيرند.
- انجام چنين تشريفات و پذيرايي به خصوص به روش كامل فول سيلور براي ميهمانيها و جشنهاي بزرگ با تعداد ميهمانان زياد مقدور نيست مگر آنكه تيم پذيرايي بحد نياز تقويت شده و اضافه گردند.
فرهاد زعفری مدرس دانشگاه و زیبایی شناسی غذا و نوشابه