علل بی مزه شدن غذا در دهان چیست؟
یکی از حواس مهم در بدن ما حس چشایی است. که به کمک آن میتوانیم طعم و مزه غذاها را احساس کنیم. طعم مواد غذایی و نوشیدنیها توسط پرزهای چشایی که در دهان و روی زبان قرار دارند احساس میشود. پرزها برآمدگیهای کوچکی بر روی سطح زبان هستند که به آنها پاپیلا گفته میشود. در درون هر پاپیلا تعداد بسیار زیادی جوانه مزه و طعم وجود دارد، این جوانهها در قسمتهای مختلف دهان اعم از گلو، سقف دهان، جلو زبان، پشت زبان و هر دو طرف دهان قرار دارند. هر یک از سلولهای چشایی یکی از مزههای شوری، شیرینی، تلخی، ترشی و ترکیبی از این مزهها را تشخیص میدهد. اما ممکن است به دلایلی فرد بیمزه شدن غذا در دهان را تجربه کند.
با افزایش سن و رسیدن به سن 50 سالگی حس چشایی کم کم کاهش پیدا میکند که این کاهش به علت کمتر ترشح شدن بزاق دهان و همینطور کاهش پرزهای سطح زبان است اما علتهای دیگری به غیر از افزایش سن نیز وجود دارد که باعث بیمزه شدن غذا در دهان میشود.
علل بیمزه شدن غذا و نداشتن طعم در دهان
از بیمزه شدن غذا در دهان علل متفاوتی دارد که برخی از آنها سطحی بوده و به سرعت درمان میشود اما برخی دیگر پیچدهتر بوده و نیازمند به تشخیص تخصصی پزشک هستند. شایعترین علتهای کاهش و از بین رفتن حس چشایی
- عدم رعایت بهداشت دهان
- ایجاد برفک در قسمت دهان
- ملتهب شدن زبان و دهان
- ابتلا به سرماخوردگی و کرونا