مرکز مشاوره ای و اموزش جامع آشپزی ایران شف

مرکز مشاوره ای و اموزش جامع آشپزی ایران شف

ایران شف تاسیس 1997

راهنمای جامع شغل آشپزی

اگر به شغل آشپزی علاقه داشته باشید، قطعاً گوردن رمزی را می‌­شناسید و احتمالاً به تماشای برنامه‌­های او هم نشسته اید. «افسونگر آشپزخانه» لقبی است که به این سرآشپز معروف نسبت داده‌اند. گوردن رمزی که هم‌­اکنون در بریتانیا به عنوان یکی از معروف‌ترین سر آشپزها شناخته می‌شود، نه تنها به طعم و شکل غذاها توجه 

مهم‌ترین نکات ایران شف اولین مدرسه آشپزی

 

  • مسیر تبدیل شدن به یک آشپز حرفه‌ای
  • آشپز حرفه‌ای یا شف چه کسی است؟
  • وظیفه یک شف چیست؟
  • تفاوت آشپز حرفه‌ای Chef با آشپز Cook چیست؟
  • انواع مختلف سر آشپز

اگر به شغل آشپزی علاقه داشته باشید، قطعاً گوردن رمزی را می‌­شناسید و احتمالاً به تماشای برنامه‌­های او هم نشسته اید. «افسونگر آشپزخانه» لقبی است که به این سرآشپز معروف نسبت داده‌اند. گوردن رمزی که هم‌­اکنون در بریتانیا به عنوان یکی از معروف‌ترین سر آشپزها شناخته می‌شود، نه تنها به طعم و شکل غذاها توجه می‌کند، سعی دارد که به ارزش غذایی هم توجه کند و غذاهای مقوی را به مردم معرفی کند.

مسیر تبدیل شدن به یک آشپز حرفه‌ای

اما برای رسیدن به جایگاهی که گوردن رمزی به عنوان یک آشپز قرار دارد، باید چه مسیری را طی کنیم؟ برای اینکه سرآشپز یک رستوران معروف شوید یا مانند گوردن بیزنس و رستوران خودتان را داشته باشید، چه دانش یا مدرکی لازم دارید؟ اصلاً به مدرک احتیاج دارید یا مهارت و تجربه؟ در ادامه این مقاله قصد داریم تا به تمام سوالات شما در مورد شغل آشپزی پاسخ دهیم.

آشپز حرفه‌ای یا شف چه کسی است؟

در ابتدا لازم است که بدانیم آشپز دقیقا چه کسی است؟ آشپز یا شف کسی است که حرفه‌­ای آموزش دیده است و تمام جنبه‌­های تهیه غذا را می‌­داند. اغلب آشپزها توجه خود را بر روی نوع خاصی از غذاها مانند آشپزی فرانسوی، ایتالیایی، ایرانی یا ژاپنی متمرکز می­‌کنند؛ اما آن چیزی که کمتر متوجه هستیم این است که بدانیم خود آشپزی مستقل از اقلیم پخت یک علم است که باید آن را آموخت. به یادگیری علم آشپزی فارغ از اینکه چه سبک غذایی را برای طبخ مدنظر دارید، آشپزی پایه یا  Basic cuisine گفته می‌شود. الفبای آشپزی، ترجمه‌ای ملموس از بیسیک کوزین است. در آموزش آشپزی پایه، آموزشگاه‌هایی مثل لِ کوردون بلوی فرانسه پیشتاز آموزش آشپزی حرفه‌ای هستند و دوره بیسیک کوزین را برگزار می‌کنند. در ایران هم آکادمی بین المللی ایران شف را انتخاب کنید که مدارک معتبر ارائه می‌کند و در آن به یادگیری الفبای آشپزی حرفه‌ای با سیلابس بین المللی می‌پردازد.

شما احتمالا با تعداد زیادی از آشپزهای معروف مانند گوردن رمزی، جیمی اولیور و جولیا چایلد آشنا هستید. همگی آن­ها سر آشپزهای معروفی هستند که به خاطر طعم­‌های فوق العاده و توجه به جزئیات در هر غذا معروف هستند، اما مهم این است که بدانید همه آن‌ها مسیر خود را از یادگیری الفبای آشپزی آغاز کرده‌اند.

وظیفه یک شف چیست؟

این سوال عمیق­‌تر از آن چیزی است که در ظاهر به نظر می­‌رسد. به زبان ساده، شف شخصی است که برای امرار معاش غذا درست می‌­کند. با این حال انواع متفاوتی از سرآشپزها با مسئولیت‌­ها و مهارت­های مختلف وجود دارند. معمولا چندین آشپز و سرآشپز در آشپزخانه و در جایگاه‌­های متفاوت برای دو هدف اصلی تلاش می‌کنند:

  1. ایجاد یک تجربه لذت بخش برای مشتریان رستوران
  2. اطمینان از سودآوری برای رستوران

سرآشپزهایی که بالاترین درجه را دارند، در آشپزخانه سایر آشپزها و سایر کارکنان آشپزخانه را هدایت می­‌کنند تا از کیفیت و آماده سازی به موقع غذا اطمینان حاصل کنند. درحالی که سرآشپزهای با درجه پائین‌­تر، بیشتر مسئول تمیزکاری آشپزخانه، برش دادن، پخت و تزئین غذاها هستند.

سرآشپزها ممکن است در مکان­‌های مختلفی از جمله رستوران­‌ها، هتل‌­ها، کافه­‌ها و حتی کشتی‌­های تفریحی کار کنند.

تفاوت آشپز حرفه‌ای Chef با آشپز Cook چیست؟

هر دو شغل آشپز یا سرآشپز، حول محور غذا می‌­چرخد اما نقش­‌های آن‌ها متفاوت است. به زبانی ساده Chef آشپز حرفه‌ای است و Cook آشپز غیر حرفه‌ای.

در فرهنگ آشپزی، شف فردی است که تحصیلات آکادمیک حرفه‌­ای را در زمینه آشپزی گذرانده است. شف می‌تواند سرپرست گروهی از آشپزها باشد و به بیان ساده‌­تر مدیریت آشپزخانه و خرید آشپزی و امور این چنینی را نیز برعهده بگیرد. به زبان ساده‌تر ترجمه Chef سرآشپز است؛ البته باید بدانیم که یک آشپزخانه حرفه‌ای دارای سلسله مراتب شغلی است و ممکن است 4 شف با 4 سطح مختلف مهارت و مسئولیت در یک آشپزخانه وجود داشته باشند، برای همین در آن محیط اطلاق واژه سرآشپز به شف کمی اشتباه است. در ادامه انواع شف را تعریف و تفاوت آن‌ها را بیان می‌کنیم تا موضوع برای شما واضح‌تر شود.

اما Cook، در فرهنگ آشپزی به معنی آشپز غیر آکادمیک و تحصیل نکرده است. آشپز Cook گر چه در زمینه آشپزی حرفه‌­ای فعال باشد و تجربه زیادی هم داشته باشد، اما مانند Chef تحصیلات آکادمیک ندارد. کدبانوی یک خانه هم می­‌‌تواند یک آشپز (Cook) باشد اما سرآشپز (Chef) در مکان­‌هایی مانند رستوران و هتل علاوه بر تهیه غذا، بر تهیه منو، خرید مواد غذایی و برنامه غذایی و امور این‌چنینی هم اشراف دارد. همچنین سرآشپز مسئول نظارت بر نظم، بهداشت و نظافت آشپزخانه است.

انواع مختلف سرآشپز:

هر رستوران یا کسب و کار آشپزی لزوماً تمام انواع شف را در تیم خود نخواهد داشت. اما اگر علاقمند هستید که به عنوان یک شف یا سرآشپز مشغول به کار شوید، باید با انواع سرآشپز آشنا شوید و مسیر شغلی یک سرآشپز را بدانید تا متوجه باشید که دقیقاً به دنبال رسیدن به کدام جایگاه هستید.

سرآشپز-مالک (Chef-Owner)

 یک سرآشپز-مالک (که ممکن است به عنوان سرگروه آشپزها نیز شناخته شود) ممکن است حتی هرگز به یک ماده در آشپزخانه خود دست نزند. در عوض، او مسئول مدیریت کل تیم آشپزخانه خواهد بود، امور کلان را مدیریت می‌کند و با سرآشپز یا هِد شِف برای ایجاد منو همکاری خواهد کرد.

مهارت‌­های مدیریت کسب و کار برای این شغل ضروری است. سرآشپزهای برتری مانند گوردن رمزی یا ولفگانگ پاک، معمولا در این نقش کار می‌کنند؛ آن‌ها ممکن است همزمان چندین شعبه از رستوران را نظارت و مدیریت کنند.

سرآشپز (Chef de Cuisine / Head Chef)

 این فرد به عنوان سرآشپز اجرایی یا سرآشپز آشپزی شناخته می‌شود. این فرد مهم‌ترین و بالاترین عضو تیم تهیه غذا است. نقش اصلی سرآشپز نظارت بر بقیه کارکنان آشپزخانه و کار بر روی طراحی منوها، همراه با ایجاد و آزمایش غذاهای جدید است.

سرآشپز  Head Chef می‌­تواند به عنوان مدیرعامل آشپزخانه در نظر گرفته شود زیرا بیشتر کارهای روزمره توسط افراد پایین‌­تر از او و chefهای تازه کار انجام می­‌شوند. یافتن شغل سرآشپز اجرایی می­تواند چالش برانگیز باشد، زیرا معمولاً تنها یک موقعیت در هر رستوران برای این شغل وجود دارد.

سرآشپز ارشد (Chef de Partie / Senior Chef)

سرآشپز ارشد مسئول یک بخش خاصی از تهیه غذا است. به عنوان مثال، ممکن است تنها تمرکز سرآشپزهای ارشد سالادها و دسرها باشد. آن‌ها یک تیم کوچک از دستیاران خواهند داشت تا با آن­ها روی بخشی از وعده غذایی کار کنند.

کمک آشپز (Sous Chef / Under Chef)

 احتمالاً قبلا این عبارت را شنیده‌­اید. کمک آشپز به عنوان سرآشپز دوم نیز شناخته می­‌شود و دست راست آشپزهای اجرایی است. وظایف روزانه کمک آشپز ممکن است با سرآشپز تداخل داشته باشد اما آن‌ها اغلب نقش عملی­‌تری خواهند داشت. آنها به طور فعال در کارهای آماده سازی غذا مشارکت می­‌کنند.

بیشتر آشپزخانه‌­­های کوچک فقط یک کمک آشپز دارند یا اصلاً هیچ کمک آشپزی ندارند. درحالی که رستوران­‌های بزرگ­تر ممکن است چندین آشپز داشته باشند. کار کمک آشپز می­تواند متنوع باشد، بنابراین قبل از درخواست برای این موقعیت شغلی، نگاهی به شرح وظایف آن بیاندازید. در بسیاری از موارد، اگر سرآشپز آشپزی نکند، کمک آشپز در نقش سرآشپز قدم می­گذارد یا در صورت نیاز می­تواند برخی از وظایف سرآشپز را برعهده بگیرد.

میانگین حقوق یک سرآشپز چقدر است؟

پاسخ به این سوال بستگی به این دارد که چه میزان حقوق را ایده­آل می‌دانید. در کل سرآشپز‌ها هر چه از سطح کمک سر آشپز به سطح سر آشپز مالک حرکت کنند به صورت تصادعی درآمد بیشتری خواهند داشت؛ تا جایی که برای شخصی مثل گوردون رمزی عدد و ارقام درآمد در سطح کارآفرینان است. اگر بخواهیم به شما عدد اعلام کنیم کار درستی نیست، چون این مقاله جایگاه علمی دارد و با گذشت زمان اعتبار اعداد از بین می‌رود، ولی به شما برای این‌که بفهمید چقدر درآمد خواهد داشت معیاری می‌دهیم. مانند هر حرفه‌­ای، حقوق و دستمزد هر سرآشپز به عوامل زیر بستگی دارد:

  • سطح تحصیلات
  • تجربه کاری
  • سطح مسئولیت
  • موقعیت جغرافیایی

 

اما مهارت‌های لازم برای تبدیل شدن به یک شف چیست؟

مهارت‌­های لازم یک سرآشپز:

  • توجه به جزئیات (کنترل حرارت، کیفیت غذا، اندازه گیری و ...)
  • بودجه بندی هزینه‌ها (بودجه بندی، کنترل و کاهش هزینه‌­ها، کنترل هزینه‌­های نیروی کار و ...)
  • قیمت گذاری لیست منو
  • طراحی منو
  • مدیریت کارکنان
  • ابلاغ دستورالعمل­ها به صورت واضح و موثر به کارکنان آشپزخانه
  • ایحاد انگیزه در کارکنان آشپزخانه و ایجاد روابط کاری سازنده و مشارکتی
  • توسعه و تهیه دستورالعمل­‌های خلافانه و مبتکرانه
  • داشتن حس چشایی و بویایی قوی برای تهیه غذاهایی که مشتریان از آن لذت ببرند
  • چابکی در کار با چاقوها و سایر وسایل پخت و پز
  • مهارت چاقو، شناخت انواع برش
  • توانایی کار در شیفت‌­های طولانی
  • مهارت­های مدیریت زمان برای اطمینان از کارایی در تهیه و سرو غذا
  • شناخت مواد اولیه و ادویه
  • علم طعم سازی
  • گارنیش و ارائه بشقاب

در ادامه با ما همراه ما باشید تا در 7 گام مسیر شغلی آشپزی را طی کنیم.

چطور در 7 گام، یک سرآشپز شویم؟

قبل از هرچیزی به خاطر داشته باشید که برای تبدیل شدن به یک سرآشپز باید در مورد غذاها اشتیاق داشته باشید. علاقه و خلاقیت مهم­ترین رکن‌های شغل آشپزی است.

گام اول | کتاب­‌های دستورپخت را بخوانید.

یادگیری، اولین و مهم­ترین قدم برای تبدیل شدن به یک سرآشپز است. خواندن کتاب­‌های دستورپخت غذاهای مختلف به شما کمک می­کند تا با ترکیبات جدید آشنا شوید. گاهی اوقات در شرایطِ بحرانیِ آشپزخانه، لازم است سریع فکر کنید. در کتاب­های مختلف با مواد تشکیل دهنده، ادویجات و دستورالعمل­‌های متفاوت آشنا می‌­شوید. البته که خواندن کتاب­‌های آشپزی به تنهایی کافی نیست. برای یادگیری بهتر، یافته­‌های جدیدی که از کتاب­‌ها پیدا می‌­کنید را در آشپزخانه امتحان کنید، سرو کنید و فیدبک بگیرید.

برای جایگزینی این مرحله می‌توانید دوره آنلاین آشپزی بگذرانید، یا به طور روتین در برنامه روزانه‌تان پیج‌های آشپزی یا بلاگ‌های آشپزی ایرانی و بین المللی را مطالعه کنید. پیشنهاد می‌کنیم سورسی را برای مطالعه انتخاب کنید که معتبر و بروز باشد. 

گام دوم | تکنیک­‌های مختلف را امتحان کنید.

در کنار یادگیری درمورد مواد اولیه و دستورالعمل­‌ها، باید درمورد تکنیک­‌های مختلف نیز بدانید. یادگیری تکنیک­‌های آشپزی و روش‌­های مختلف تهیه غذا، چیزی است که همه سرآشپزها باید آن را بدانند. تکنیک­‌های اولیه آشپزی در مدرسه‌ها و دانشکده‌های آشپزی تدریس نمی­‌شدند؛ ولی امروز با حضور در آموزشگاه‌های حرفه‌ای که دوره‌های تکنیک محور برگزار می‌کنند می‌توانید مهارت و تکنیک پایه آشپزی را یاد بگیرید. برای مثال؛ از سرآشپزهای Chef  Commis (سرآشپزهای تازه وارد) انتظار می‌رود که تکنیک‌های اصلی برش را بدانند. یکی از مثال‌های آموزش آشپزی تکنیک محور دوره شف شو است.

گام سوم | به مدرسه یا آموزشگاه آشپزی ایران شف بروید.

بسیاری از آشپزها برای یادگیری بیشتر به مدارس تخصصی آشپزی می‌­روند. دانشجوهای آشپزی در آنجا الفبا و اصول اولیه آشپزی را می‌­آموزند و تجربیات ارزشمندی کسب می کنند. با این حال، برای اینکه به یک سرآشپز تبدیل شوید، لازم نیست که حتما به مدرسه آشپزی بروید. به جای آن، شما می‌­توانید سری به آموزشگاه‌­های آشپزی بزنید و در دوره‌­های کوتاه مدت‌تر شرکت کنید مثل موسسه ایران شف.

زمانی که تصمیم به ثبت نام در یکی از دوره‌­های آموزش آشپزی می­گیرید با آموزشگاه‌­های زیادی مواجه می­‌شوید که هرکدام خدمات و سابقه مخصوص به خود را دارد. به یاد داشته باشید، بهترین کلاس آشپزی نزد موسسه‌­هایی است که بهترین آشپزها را پرورش داده‌­اند. برای مثال دوره‌های آموزشی حضوری ایران شف شف برای مسیر یادگیری آشپزی گزینه مناسبی هستند. شما می­توانید پس از حضور در کلاس‌های آشپزی ملل، فست فود، ایرانی، کبابها، صبحانه های ملل و تخصصی به رسپی‌ها مسلط شوید و سپس با شرکت در دوره های ایران شف علم مدیریت رستوران، ادویه شناسی، تکنیک‌های چاقو و فرهنگ آشپزی را بیاموزید تا سیر آکادمیک تبدیل شدن به یک شف را به خوبی به اتمام برسانید. پس از اتمام کلاس‌­ها مدرک بین المللی آشپزی دریافت می‌کنید و می‌توانید از خدمات مشاوره و راه اندازی رستوران هم استفاده کنید.

گام چهارم | تجربه کاری کسب کنید.

متخصص بودن در تکنیک‌­های برش و دانستن صد مدل دستور غذا یک چیز است، اما اکثر کارفرمایان به دنبال یک سرآشپز باتجربه هستند. کار در رستوران، کارگاه شیرینی پزی یا آشپزخانه هتل نمونه­‌هایی از تجربیات ارزشمندی است که می­توانید و باید در رزومه خود داشته باشید.

اگر می­خواهید به یک سرآشپز ماهر تبدیل شوید، باید جایگاه خود را در آشپزخانه بشناسید و برای این امر لازم است تجربه کاری داشته باشید. برای آشنایی بیشتر با فضای اهمیت تجربه کاری مقاله چگونه یک رستوران دار موفق شویم را مطالعه کنید.

گام پنجم | با سرآشپزهای دیگر صحبت کنید

صحبت کردن با دیگر سرآشپزها راه بسیار خوبی برای درک معنای آشپز بودن است. گفت و گو با همکارانتان یا سرآشپزهایی که از شما سابقه کاری بیشتری دارند، به شما کمک می­کند تا درمورد مسئولیت­‌های یک سرآشپز بیشتر بدانید. 

آشپز بودن به این معنی است که باید ساعت­های طولانی کار کنید و دائما روی پای خود بایستید. آشپزی یک شغل بسیار پرفشار است، اما اگر عاشق شغلتان باشید فشارهای کاری تبدیل به یک لذت توصیف ناپذیر می­‌شود.

گام ششم | شبیه یک سرآشپز زندگی کنید.

همه کافرمایان از سرآشپزهایشان انتظار دارند که لباس فرم بپوشند. پیروی کردن از کد لباس، شما را حرفه­ای تر نشان می­دهد. سرآشپزها باید از کفش­های راحت و مناسب استفاده کنند تا احتمال سر خوردن در آشپزخانه به حداقل برسد. وقتی ساعت­های طولانی روی پاهای خود می­ایستید، کفش­هایتان باید راحت باشند. علاوه بر این در محیط آشپزی حرفه‌ای قوانینی مثل رعایت نظم، شستن ظرف با دستان خودتان و احترام به سر آشپز‌ ارشد وجود دارد که در یک کلام دیسیپلین شغل آشپزی به شمار می‌آید و لازم است یک شف حرفه‌ای به آن مسلط باشد. دیسیپلین به معنای نظم متعهدانه است، که یکی از سافت اسکیل‌ها یا مهارت‌های نرم مهم در هر شغلی است. از آن‌جایی که سرآشپزی به نوعی یک شغل مدیریتی و اجرایی با تنوع فعالیت‌های مختلف است لازم است شما به مهارت‌های نرم هم مسلط باشید و پیشنهاد می‌کنیم در این زمینه هم مطالعه داشته باشید.

گام هفتم | از مسیر شغلی خود آگاه باشید.

مطمئناً پس از اتمام دوره­های آموزشی شما احتیاج دارید تا مدت زمان طولانی به عنوان کمک آشپز یا دستیار آشپز (Sous Chef) کار کنید. شاخه‌های متفاوتی از آشپزی وجود دارد. شما با گذراندن چند دوره‌ ابتدایی علاقه خود را می‌شناسید و سپس مسیر شغلیتان را به عنوان یک سرآشپز غذاهای سنتی، ملل یا قناد حرفه ای، یک شف سر آشپز یا یک مدیر آشپزخانه انتخاب می‌کنید.

زندگی به عنوان شف در آشپزخانه چگونه است؟

اگر برای مدتی در آشپزخانه کار کنید، به برخی از حقایق درمورد شغل آشپزی پی برید:

1 | ساعت‌­های طولانی

سرآشپز بودن شغل 9 صبح تا 5 بعد از ظهر نیست. سرآشپزها، به دلیل کار منظم در شیفت­های 12 ساعته برای صبحانه، آماده سازی ناهار و شام مشهور هستند. برای آشپزها و کارکنان آشپزخانه در تمام سطوح کار کردن در ساعت­های طولانی معمول است.

2 | هم‌بستگی

از آنجایی که شما با سایر کارکنان در محیط مشترکی کار می­کنید، آن‌ها برای شما تبدیل به خانواده دوم­ خواهند شد. آشپزخانه­ای که درست کار می­کند و در آن هر کسی نقش خود را دارد، مانند دستگاهی است که به خوبی روغن­کاری شده باشد. این شغل برای افرادی که علاقه­ای به کار تیمی ندارند مناسب نیستند.

3 | سرعت عمل

آشپزخانه رستوران در حین سرو غذا مکان بسیار شلوغی است و برای مدیریت زمان سرعت عمل حرف اول را می­زند. اگر در محیط­های شلوغ دچار استرس و سر درگمی نمی­شوید و می­توانید سرعت عمل خوبی از خودتان نشان دهید، این شغل مناسب شماست.

شخصیت‌­های مناسب شغل سر آشپزی

بر اساس شخصیت شناسی MBTI می‌توانیم به شما بگوییم اگر دارای تیپ‌های شخصیتی زیر هستید برای حضور در مسیر شف شدن پتانسیل‌های خوبی هستید:

  • ESTJ: این تیپ شخصیتی کارهای خود را با حداکثر کارآیی و به موقع انجام می­دهد. همچنین کار کردن مطابق با قوانین و مقررات موجود را می­پسندد. او فردی منظم و بسیار اجتماعی است. از این جهت برای کار در آشپزخانه مناسب است.
  • ESTP: این تیپ شخصیتی فعال و کنجکاو است و برای چیزی نگران نمی­شود. شرایط مختلف را به راحتی می‌پذیرد و در آرام کردن شرایط سخت و پیچیده تبحر خاصی دارد. این تیپ شخصیتی از اطلاعات فنی و تخصصی خوبی برخوردار است و به خوبی می­تواند با ابزار و مواد مختلف کار کند. البته او بیشتر مایل است که برای خود کار کند. برای همین این تیپ شخصیتی برای تبدیل شدن به یک سر آشپز-مالک مناسب است.
  • ESFP: از آنجایی که این تیپ شخصیتی در متقاعد کردن دیگران توانایی خوبی دارد و سخنران توانمندی است، علاقه دارد که با مردم در ارتباط باشد. او به حرف­های مشتریان دقت خوبی می­کند و نهایت تلاش خود را برای رفع نیازها و خواسته­های مشتری انجام می­دهد.
  • ISFP: این تیپ شخصیتی در کار گروهی قوی است. او به کار کردن با دست و استفاده از حواس پنجگانه خود در کار علاقمند است. همچنین بسیار منعطف است و به کارهای به دور از ساختار و مقررات علاقه دارد. این تیپ شخصیتی به دلیل عمل‌گرا بودن، قدرت تصمیم گیری فی‌البداهه و احساسی بودن برای ایجاد تعادل و آرامش در محیط آشپزخانه در شرایط برنامه ریزی نشده مناسب است.

 

معرفی چند آشپز معروف

 

آنتونی بوردین

نویسنده کتاب «آشپزخانه سری؛ ماجراجویی در جهان شکم»، سرآشپز، نویسنده و مجری آمریکایی؛ کار خود را با ظرف شستن در یک رستوران کوچک آغار کرد. او به مرور زمان توانست جایگاه بهتر و بالاتری پیدا کند و به گروه کمک آشپزها بپیوندد. آنتونی در نهایت یکی از معروف­ترین آشپزهای جهان شد. او تکنیک خاص خود را برای تهیه غذاها داشت و عاشق چشیدن طعم غذاهای جدید و متفاوت بود.

پاول بوکوز

سرآشپز و رستوران­دار فرانسوی پیش از تصاحب هتل-رستوران شکست خورده خانوادگی خود، زیر نظر چند سرآشپز برجسته شاگردی کرد. دیری نگذشت که او با غذاهای جدید و نوآورانه­اش توجه افراد زیادی را به خود جلب کرد. پاول در آشپزی سبک مخصوص به خود را داشت که در آن از سبزیجات نیم­پز استفاده می‌کرد. سبک آشپزی بوکوز توسط بسیاری از شاگردانش، از جمله سرآشپز مشهور اتریشی، اکارت ویتزیگمان، ادامه یافت. او در سال 2011 میلادی عنوان «آشپز قرن» را به خود اختصاص داد.

توماس کلر

توماس سرآشپز آمریکایی و نویسنده کتاب آشپزی است. او در هیچ موسسه­ای آموزش رسمی­ای ندیده است. شهرت و محبوبیت توماس کلر با کار کردن در رستوران­های زیاد به دست آمده است. او مالک رستوران French Laundry است و در سال 1997میلادی جایزه «سرآشپز کالیفرنیایی» را از آن خود کرد.

جیمی اولیور

سرآشپزِ رستوران دارِ انگلیسی که به خاطر برنامه تلویزیونی متفاوت خود شهرت پیدا کرد. او در این برنامه بر تولید غذاهای ارگانیک و استفاده از مواد غذایی تازه و طبیعی تاکید داشت. اولیور مخالف صد در صدی استفاده از غذاهای کنسروی و نیمه آماده است. علاوه بر برنامه تلویزیونی پرطرفدار جیمی اولیور، کتاب او با نام «غذاهای 30 دقیقه­ای جیمی» نیز طرفداران بسیار زیادی پیدا کرد و در سراسر بریتانیا به فروش رسید. او همچنین توانست نشان امپراتوری (MBE) را دریافت کند.

رزا منتظمی

فاطمه بحرینی مشهور به رزا منتظمی استاد آشپزی و نویسنده کتاب مشهور «هنر آشپزی» بود. او در سال 1388 در سن 87 سالگی در تهران دیده از جهان فروبست. خانم منتظمی پیش از انقلاب کلاس­های آشپزی برپا می­کرد و پس از انقلاب تنها از فروش این کتاب امرار معاش می­کرد. به گفته ایشان نوشتن کتاب «هنر آشپزی» بیش از دو سال طول کشید. این کتاب در دو جلد منتشر شده و شامل بیش از 1700 غذای ایرانی و فرنگی است.

فرهاد زعفری

فرهود زعفری مدرس دانشگاه، محقق غذا و مولف کتابهای آشپزی سالها در دانشگاه های داخلی و خارجی رشته های هتلداری فعالیت دارد و موسسه ایران شف بیش از سی و پنج هزار هنرجو دوره گذرانده و در رستورانها و هتلها در حال کار میباشند

برای شناخت بیشتر به بخش رزومه مراجعه فرمایید.

 

می خواهید سرآشپز شوید؟

چه شغل آشپزی را سال­ها پیش آغاز کرده باشید و چه تازه شروع کرده­اید، می‌توانید برای رسیدن به اهداف شغلی خود طبق مسیر اعلام شده قدم بردارید.

راه­‌های زیادی برای رشد مهارت‌­های خود و متمایز کردن خود از دیگران وجود دارد. مهم نیست که چه کاری انجام می‌دهید، تمام تلاش خود را به کار بگیرید و به عنوان یک سرآشپز در راه رسیدن به موفقیت قرار بگیرید. به یاد بیاورید که نصرت (nus_ret) شف معروف خاورمیانه‌ای هم 20 سال پیش در آشپزخانه کار خود را از ظرف شستن شروع کرد و با پیدا کردن استعداد و علاقه خود امروز توانسته مالک بخشی از یکی از بزرگ‌ترین هولدینگ‌های آشپزی جهان باشد. مهم‌­ترین قدم در مسیر افزایش مهارت‌­هایتان، آموزش کامل، حرفه‌ای، عملی، تکنیکال و اصولی آشپزی است. شما می­توانید با آرسس شف راه رسیدن به رویاهایتان را دنبال کنید.

ایران شف مرکز آموزش تاسیس 1997 

 

Comments (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location