هتلهای سبز حامی محیط زیست و سلامتی نسلهای آینده

هتلهای سبز حامی محیط زیست و سلامتی نسلهای آیندهIran Chef

Iran Chef School

بهترین آموزشگاه آشپزی در ایران

مدرسه آشپزی ایران شف تاسیس 1997

هتل سبز در جهان به این دلیل پدید آمد که آسیب های ناشی از هتل ها بر روی سطح زمین کم شود. در جهان امروز که کارشناسان به دنبال مدل های تازه ای برای رشد و توسعه اقتصادی و مبارزه با تغییرات آب و هوایی هستند. مدیریت پایدار دیگر یک گزینه انتخابی نیست بلکه شرطی اساسی برای بقا و موفقیت محسوب میشود. صنعت گردشگری به عنوان یکی از بزرگ ترین هدایت کنندگان اشتغال و توسعه جهانی شناخته شده است. این صنعت نقش مهمی در رشد اقتصاد محلی و بهبود محیط زیست و شرایط زندگی دارد. این صنعت به تنهایی مسئول پنج درصد دی اکسید کربن و گازهای گلخانه ای تولید شده در جهان است. از این میزان یک درصد متعلق به هتل ها و دیگر انواع اقامتگاه هاست. به همین دلیل صنعت گردشگری باید نسبت به بهینه سازی مصرف انرژی مسئولانه رفتار کند. دستیابی به توسعه پایدار را در اولویت تمامی برنامه هایش قرار دهد. در راستای دسترسی به این اهداف، سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) سال ۲۰۱۲ را با عنوان «گردشگری و انرژی پایدار» نام گذاری کرد. برنامه هایی را هم برای بهینه سازی مصرف انرژی در بخش های مختلف این صنعت ارائه داد.

،

فرهاد زعفری هشجین مدرس دانشگاه هتلداری و محقق غذا

 

هتل های سبز و بهینه سازی مصرف انرژی

یکی از این برنامه ها طرح «راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در هتل سبز» است. این طرح در طول سال گذشته در چند مقصد معین در اروپا اجرا شد و توانست به نتایج مثبتی دست یابد. دانش، قدرت می آفریند مراکز اقامتی با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی می توانند هزینه هایشان را به میزان زیادی پایین بیاورند. در حدود ۴۰ درصد انرژی مصرفی در هتل ها از طریق برق و ۶۰ درصد دیگر از سوخت های فسیلی تامین می شود. سه چهارم کل انرژی مصرفی در هتل ها به روشنایی، گرمایش فضا، تهیه آبگرم و تهویه هوا اختصاص می یابد.

چگونگی مدیریت مصرف انرژی هتل های سبز

آگاهی بیشتر در زمینه چگونگی مدیریت مصرف انرژی، صاحبان و مدیران مراکز اقامتی را قادر می سازد تا هنگام سرمایه گذاری در حوزه فنآوری های نوین انرژی های تجدیدپذیر، تصمیمات درستی اتخاذ کنند؛ که این امر به بالا رفتن بهره وری انرژی منجر می گردد.
علاوه بر این به کارگیری تکنیک های نرمی چون آموزش کارکنان و آگاه سازی مهمانان می تواند صرفه جویی قابل توجهی را در مصرف انرژی به ارمغان بیاورد و نام هتل را به عنوان یکی از برندهای مسئول در حفظ محیط زیست مشهور سازد.

تعریف بهره وری انرژی در هتل سبز

در یک تعریف ساده بهره وری انرژی به معنای استفاده از انرژی کمتر در انجام عملکردها و وظایف روزمره است. این امر در هتل ها می تواند با کاهش میزان انرژی مورد نیاز برای گرمایش از طریق بهبود عایق ساختمان هتل، کنترل سیستم های روشنایی و تهویه ها حاصل شود. منابع انرژی های تجدیدپذیر شامل باد، انرژی خورشیدی، انرژی زیستی (بیوانرژی)، زمین گرمایی و نیروی برق آبی است.
این منابع که از طریق محیط زیست طبیعی در دسترس هستند، به حفظ منابع طبیعی برای آیندگان و کاهش تاثیر انسان بر محیط زیست کمک می کنند. استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر در جهان در حال افزایش است.

مراکز اقامتی این قابلیت را دارند که تا ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز خود را از طریق این منابع تامین کنند. انرژی های تجدیدپذیر می توانند در گرم کردن آب، گرمایش فضا و تهویه هوا در هتلها به آسانی به کار گرفته شوند. راهکارهای عملی در بهینه سازی انرژی نظارت بر مصرف انرژی نخستین گام در بهینه سازی مصرف است. با بررسی تمامی عملکردها و سیستم های مختلف می توان فرصت های صرفه جویی در انرژی را نیز شناسایی کرد.

 

بازرسی دستگاه های انرژی به منظور صرفه جویی

با به کارگیری یک متخصص انرژی می توان به بازرسی دستگاه های انرژی و تعیین میزان مصرف هر یک از آنها پرداخت.
تعویض دستگاه های قدیمی و خارج از استاندارد برخلاف تصور بیشتر صاحبان مراکز اقامتی نه تنها هزینه بر نیست بلکه نوعی سرمایه گذاری و کمک به صرفه جویی در انرژی است.

شریک کردن کارکنان در طرح بهینه سازی نه تنها ضروری است بلکه در میزان موفقیت کار بسیار تاثیرگذار است. لازم است در خصوص روش های بهینه سازی و صرفه جویی انرژی به کارکنان آموزش های کامل و درست ارائه شود و دانش لازم در این حوزه برایشان فراهم باشد. چرا که همواره این کارکنان هستند که مستقیما با مهمانان در ارتباط هستند و شیوه رفتاری آنها تاثیر مستقیم بر دیدگاه مهمانان و رفتار آنها خواهد داشت.علاوه بر آموزش، باید کارکنان را در بهینه سازی انرژی مشارکت داد.

تاثیر میزان رضایت شغلی در اتلاف انرژی

این کار با برگزاری جلسات مختلف و اجازه بیان دیدگاه ها و ایده هایشان تحقق می یابد. نکته مهم دیگر در خصوص کارکنان، میزان رضایت شغلی آنهاست.
قطعا کارکنانی که مرتبا به واسطه مافوق خود تحقیر می شوند، حقوق و مزایایی کمتر از کارشان دریافت می کنند و امنیت شغلی ندارند، خود یکی از عوامل مهم در اتلاف انرژی های مصرفی مراکز اقامتی هستند.

آگاه سازی مهمانان از اقداماتی که هتل برای بهینه سازی مصرف انرژی انجام می دهد، یکی از سیاست های مهم در جهت موفقیت در بهره وری انرژی است. زمانی که مهمانان درمی یابند در هتلی اقامت کرده اند که به محیط زیست و آیندگان اهمیت می دهد، نه تنها از اقامتشان بیشتر لذت برده و باز هم برمی گردند، بلکه خود نیز ترغیب می شوند در این پروژه فعالیت کنند.
اجرای یکسری از سیاست های تشویقی برای مهمانانی که انرژی کمتری در طول اقامتشان مصرف کرده اند، می تواند راهکار مناسبی به منظور ترغیب مسافرانی باشد که اهمیت چندانی برای محیط زیست قائل نیستند.

اولین هتل سبز جهان

باشگاه خبرنگاران: “هتل بوتیک استادثال” در شهر وین در اتریش علاقمندان بسیاری را به سوی خود جذب کرده است. این هتل از محیطی گرم، دوستانه، و طبیعی در محوطه بیرونی برخوردار است.

هتل بوتیک” به هتلی گفته می شود که با سازه های طبیعی ساخته شده باشد که سبک هنری و معماری خاص خود را دارند. هتل بوتیک استادثال اولین هتل با مصرف انرژی صفر در جهان است. یعنی به همان اندازه ای که در طول سال انرژی مصرف می کند، انرژی تولید می کند. این هتل مجهز به سیستم انرژی خورشیدی و “فتوولتائیک “(سیستمی که قادر به تبدیل انرژی خورشید به انرژی الکتریسیته می باشد) ولوله های گرمایی زیر زمینی، و سه توربین بادی است. در این هتل نه تنها از منابع انرژی تجدیدپذیر استفاده می شود، بلکه آب موردنیاز سرویس های بهداشتی و همچنین آبیاری باغ از آب باران تامین می شود. از گلهای رز و استوقدوس نیز در باغ های هتل نگهداری می شود. این هتل مجهز به دو نیروگاه برق است که در نتیجه قادر به تامین الکتریسیته مورد نیاز خود نیز می باشد. توریست ها می توانند اتومبیل های الکتریکی خود را بدون پرداخت هزینه ای اضافی در هتل شارژ کنند.

قسمت های جدید هتل به عنوان یک ساختمان جداگانه طراحی شده اند. ساختمان های این هتل در طبقه همکف و زیرزمین به هم متصل هستند. علاوه بر اینکه در دیوارهای عظیم و سقف هتل لوله هایی پلاستیکی نصب شده که انرژی را از طریق آب به جریان می اندازند و درنتیجه سیستم گرمازا و سرمازا به خوبی کنترل می شوند، آب های زیرزمینی هم انرژی خنک کننده و گرم کننده را تامین می کنند.

 

درجه بندی جدید هتل ها براساس تعهدات زیست محیطی

گسترش تخریب‌ های زیست محیطی و رشد بازار تقاضا برای هتل‌های سبز، معیار تازه‌ای را در درجه بندی هتل ها ایجاد کرده و به دنبال آن نخستین راهنمای جامع هتل‌های سبز جهان نیز به بازار سفر و توریسم آمده است.
سوسین لوژ در کنیا ا زبهترین هتل های طبیعت دوست جهان در راهنمای هتل های سبز کانتی است خبرگزاری میراث فرهنگی_ گردشگری_ میترا اسدنیا_ حساسیت فزاینده توریست‌ها به کاهش فشار بر زمین و طبیعت که سبب گسترش بازار تقاضا برای هتل های مراقب طبیعت و محیط زیست دوست شده، درجه بندی جدیدی را در مورد هتلهای جهان بر اساس میزان تعهدات زیست محیطی آن‌ها در پی آورده است.

 در پاسخ به این تقاضای رو به افزایش اخیرا راهنمای جامع هتل های سبز در سرتاسر دنیا توسط« آلکس کانتی» تهیه و چاپ و منتشر شده است.
این راهنما که براساس درجه بندی هتل ها به میزان مراعات اصول و معیارهای زیست محیطی تنظیم شده با عنوان “اکو هتل‌های دنیا” شامل معرفی 87 هتل سبز در مقاصد گردشگری سراسر دنیاست که تمامی هتل ها را از هتل های یک تا پنج ستاره را دربر می‌گیرد. اطلاعات این “راهنمای جامع بین المللی هتل های سبز” با ارسال پرسشنامه‌های ویژه‌ای به هریک از هتل ها و تحقیقات جانبی دراین زمینه صورت گرفته است.

پرسشنامه ویژه تعیین هتل های سبز

دراین پرسشنامه ها درباره این که تا چه حد و با چه روش هایی از محیط زیست بومی خود حمایت می کنند، سوال شده و اموری چون منابع تامین انرژی، نحوه و میزان صرفه جویی در مصرف آب، نحوه دفع فاضلاب، حمایت از حیات وحش و روش های مناسب در این زمینه و همچنین نحوه کاهش زباله و دفع آن مورد بررسی قرار گرفته است.

به گفته نویسنده این کتاب “آلکس کانتی” اگرچه تمام هتل های جهان دراین بررسی مورد بازدید قرار نگرفته اند اما او تاکید دارد که به روش ویژه ای این امکان برای خریداران فراهم آمده است که مشاهدات خود را درباره هر هتلی که تعطیلات خود را در آنجا گذرانده اند، برای تهیه کنندگان کتاب ارسال کنند و اعلام کنند هتل مورد نظر واقعا به میزانی که در کتاب ادعا شده، سبز و دوستدار زمین بوده است یا خیر. او معتقد است این کتاب درنهایت فرصتی است برای توریست هایی که دوست دارند بدون احساس گناه تعطیلات خود را در سفر بگذرانند.
در این راهنما از هتل هایی درافریقا که با تامین غذا برای حیوانات یا استفاده از پنل های خورشیدی برای تامین انرژی فعالیت کرده اند، تا انواع هتل های واقع در مناطق شهری که صرفا با خاموش کردن چراغ های اضافی و کاهش مصرف سوخت، در حمایت از محیط زیست تلاش کرده اند، نام برده شده و بسته به میزان تلاش در این زمینه درجه بندی شده اند.

نگرانی ها از سهم هتل ها در آلودگی محیط زیست

هم اکنون انتقادها و نگرانی از سهم هتل ها در آلودگی و تخریب محیط زیست در سرتاسر جهان رو به افزایش است و از این رو عوارض مخرب ناشی از فعالیت اقامتگاه های توریستی در نواحی بکر و زیبای طبیعت اکنون توجه افکار عمومی را به خود جلب کرده است.
نتایج مخربی چون تغییر و دگرگونی های ناخواسته در وضعیت سکنه محلی و جابجایی جماعت های بومی، ایجاد مزاحمت و اختلال در زیستگاه انواع جانوران و حیات وحش و سرازیر کردن فاضلاب این هتل ها واقامتگاه ها به دریاها از جمله این نگرانی هاست.

آلکس کانتی می گوید:«درحال حاضر تعداد توریست هایی که نسبت به سهم خود در آلودگی ناشی از فعالیت هتل هایی که در آنها اقامت می کنند افزوده می شود. »
“تونی باسورث” از فعالان “کمپین حمل و نقل دوستدار محیط زیست” نیز می گوید:«هنگامی که بحث آلودگی محیط زیست مطرح می شود پروازهای هوایی از مهم ترین مسائلی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.»

به گفته وی هتل ها باید تا حداکثر توان خود میزان سهم خود را بر تخریب محیط زیست کاهش دهند و ارائه این قبیل کتاب های راهنما می تواند اطلاعات بسیارمهمی به مردمی بدهد که اکنون روز به روز نسبت به تاثیر و سهم خود در آلودگی طبیعت حساس تر می شوند اما شما نمی توانید واقعا سفری سبز و تعطیلاتی طبیعت دوست را بگذرانید اگرناگزیر باشید به مقصد مورد نظر خود پرواز کنید.

وی تاکید دارد که هتل ها و موسسات گذران تعطیلات باید در برنامه ریزی های خود به گونه ای عمل کنند که مردم تا حد ممکن در مکان های نزدیک به محل اقامت خود سفر کنند و یا آن ها راتشویق کنند با استفاده از ترن و قطار میزان استفاده از هواپیما و سفرهای هوایی خود را کاهش دهند.

هتل های سبز مالزی

 امروزه انتخاب اقامتگاه های سبز یا دوست دار طبیعت ( Green Hotel ) در میان گردشگران اهل مطالعه و متوجه محیط زیست به رویکردی هوشمندانه مبدل شده است.
استفاده از این اقامت‌گاه‌ها و حمایت از ساخت هتل‌های سبز نیز از جمله فعالیت‌هایی است که به حفاظت از محیط ریست به ویژه منابع آبی کمک می‌کند.

هتل‌های سبز هتل‌هایی هستند که دوستدار طبیعتند و در معماری آن‌ها، طراحی داخلی، شیوه مدیریت و خدمات ارایه شده به مشتری از اصولی منطبق با استانداردهای دوستدار محیط زیست پیروی می‌شود. یکی از اقداماتی که هر ساله در مالزی در جهت فعال کردن نقش گردشگری در حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی صورت می‌گیرد، حمایت از ساخت هتل‌های سبز و اهدای جایزه به این هتل‌هاست.

هتل‌ها در مالزی بر اساس استاندارد کشورهای منطقه آسه آن ASEAN رده بندی می شوند. استاندارد این منطقه شامل 6 استاندارد اصلی است: غذا و نوشیدنی، توالت‌های عمومی، اقامت خانگی Home Stay، اکوتوریسم، گردشگری میراث وهتل‌های سبز.

هتل های سبز در مالزی

تا کنون 17 هتل در مالزی گواهینامه استاندارد هتل‌های سبز را دریافت کرده‌اند. هتل‌هایی هم چون:

Comments (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest.
Rate this post:
Attachments (0 / 3)
Share Your Location