مسابقات جهانی آشپزی فرانسه دو سال یکبار به میزبانی شهر لیون برگزار میشود. امسال در این رقابت سخت، تیم دانمارک موفق به کسب جایزه بوکوز طلایی شد.
امسال تافت هانسن، آشپز حرفهای اهل دانمارک، برندۀ کنکور جهانی آشپزی فرانسه در سال ۲۰۱۹ میلادی شد. او به همراه تیمش توانست در مرحلۀ فینال این رقابتها که به «المپیک آشپزی» نیز مشهور است، رقابت با ۲۳ آشپز حرفهای از ۲۳ کشور جهان را با موفقیت پشت سر بگذارد و «بوکوز طلایی» را از آن خود کند.
فرهاد زعفری محقق غذا و مدرس دانشگاه
تافت هانسن میگوید: «من یک هفتۀ پیش صاحب فرزند پسری شدم که زندگیم را تغییر داد و اکنون نیز این جایزه را دریافت کردم. فوقالعاده است.».
آشپزهای دانمارکی طی ۱۷ دوره برگزاری رقابتهای «بوکوز طلایی»، تا کنون ۵ بار بر سکوی برندگان ایستادهاند. یک بار برای کسب جایزۀ طلایی مسابقه، دو بار جایزه نقرهای آن و یک بار هم برای کسب جایزۀ برنز.
در رقابتهای امسال، تیم آشپزی سوئد دوم شد و آشپزهای نروژ نیز نشان برنزیِ بوکوز را از آن خود کردند.
مسابقات جهانی آشپزی فرانسه در سال ۱۹۸۷ میلادی به ابتکار پل بوکوز، پدر آشپزی فرانسه، پایهگذاری شد. وی به سبب رستورانهای باکیفیت و روشهای نوآورانهاش در آشپزی شهرت داشت.
پل بوکوز در سال ۱۹۷۵ میلادی برای نخستین بار، «سوپ قارچ دنبلان» (فرانسوی: Soupe aux Truffes) را جهت یک مراسم شام رسمی ریاستجمهوری در کاخ الیزه ابداع و ارائه کرد. پس از آن نیز، این سوپ را با عنوان «سوپ .V.G.E» در یکی از رستورانهایش در لیون عرضه می کرد که این نام، برگرفته از حروف آغازین نام و نامخانوادگی والری ژیسکار دستن (بیستمین رئیسجمهور فرانسه) بود.
پل بوکوز، به دلیل نوآوری در آشپزی، بعنوان یک آشپز حرفهای مدرن شناخته میشد که تمرکز خود را برای تهیه غذاهای کمکالری و پذیرایی بیعیب و نقص گذارده بود.«انستیتو آشپزی آمریکا» در ۳۰ مارس ۲۰۱۱ میلادی از او تجلیل بهعمل آورد و جایزه «آشپز قرن» را به وی تقدیم کرد.
وی بابت فعالیتهای حرفهای و خدماتش در زمینهٔ آشپزی فرانسوی برندهٔ مدال لژیون دونر شد.
پل بوکوز سال گذشتۀ میلادی درگذشت و اکنون ژروم، پسر او ریاست این رقابتها را برعهده دارد. تافت هانسن جایزهاش را از دستان او گرفت
در دوره های تخصصی ایران شف شرکت کنید تا جهانی شوید.