Iran Chef School
روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه با حضور فرهود زعفری هشجین در همایش روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه
به گزارش ایسنا، دهم نوامبر مصادف با ۱۹ آبان هرسال، روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه نامگذاری شده است. روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه، به دلیل اهمیت نقش علم در جامعه و نیاز به بحث علم و اجتماعیسازی آن بهخصوص در مورد مباحث علمی نوظهور به وجود آمده است. با پیوند میان علم با جامعه، تلاش میشود تا شهروندان از پیشرفتهای علمی باخبر شوند.
روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه، به اهمیت و ارتباط علم در زندگی روزمره ما تأکید دارد. بههمین دلیل بر نقش دانشمندان در گسترش درک ما از مواردی مانند سیاره زمین و پایدار کردن جامعهمان کمک میکند.
یکی دیگر از سخنرانان این همایش:
«علم باید برای صلح، توسعه و کم کردن دردی از آلام بشر مورد استفاده قرار گیرد.»فرهود زعفری هشجین
فرهود زعفری هشجین محقق و مدرس دانشگاه یکی از سخنرانان کلیدی این همایش حضور داشتند
شعار روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه در سال ۲۰۲۲
شعار روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه در سال ۲۰۲۲، "علوم پایه برای توسعه پایدار" نامگذاری شده است. دلیل انتخاب این شعار این است که علوم پایه برای پیشرفت در حوزههای موضوعی مثل پزشکی، صنعت، کشاورزی، منابع آب، برنامهریزی انرژی، محیط زیست، ارتباطات و فرهنگ ضروری است. همچنین برای تحقق اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو، به توسعه علوم پایه تأکید بیشتری شده است. طبق گزارش یونسکو از آمار علم جهان، ۸۶ کشور جهان کمتر از ۱۰ درصد از هزینههای تحقیقاتی خود را به علوم پایه اختصاص دادهاند.
در این گزارش به مناسبت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه به بررسی مقالههای فارسی مرتبط با علم، توسعه و ترویج علم در حوزههای موضوعی مختلف خواهیم پرداخت.
معرفی مقالههای پربازدید علمی با موضوع علم، توسعه و ترویج علم
جدول ۱، پربازدیدترین مقالههای فارسی با موضوع علم، توسعه و ترویج علم را نشان میدهد.
براین اساس، مقاله "نقش رسانهها در عمومیسازی علم" پربازدیدترین مقاله با موضوع علم، توسعه و ترویج علم است. این مقاله در سال ۱۳۹۵ توسط اکرم قدیمی منتشر شده و از نظر جدید بودن موضوع در دسته دوم قرار گرفته است. در این مقاله به ترویج علم پرداخته شده است که از قرن بیستم در غرب مطرح شد و در پنجاه سال اخیر نیز توجه زیادی به آن شده است. مقاله با هدف بررسی نقش رسانهها در عمومیسازی علم انجام شده و به این نتیجه رسیده است که رسانهها در عمومی کردن و ایجاد باور به علم نقش میانجی دارند.