سبکهای مختلف رستوران در جهان
طی گذشت سالها و قرنها رستورانهایی با سبکهای مختلف بوجود آمد و این سبب شد تا طبقه بندیهای مختلف و جامعی برای آنها تعریف شود.
مقدمهای بر پیدایش رستوران
کلمه رستوران بطور ضمنی دارای معنی و مفهوم پزشکی میباشد زیرا از کلمه Restaurer (ریشه فرانسوی) به معنای نیرو بخشیدن و تجدید قوا اخذ شده و اولین مکانهای غذاخوری بنام خانه های سلامتی (HEALTH HOUSE) نامیده می شدند که سوپهای مقوی و مغذی به مشتریان اراِئه میکردند.
بر روی تابلوی سردر اولین رستورانی که در سال 1765 در پاریس نزدیک موزه لوور توسط مردی فرانسوی بنام بولانگر (BOULANGER) بازگشایی شده بود ، یک جمله لاتین برگرفته از انجیل به این معنا حک شده بود ” ای کسانی که از درد معده رنج میبرید به سمت من بیایید و من شما را به حال اولیه خود برمیگردانم”
ایران شف اولین مدرسه آشپزی در ایران تاسیس 1997
استاک ها یکی از ارکان مهم در آشپزی هستند . شاید به جرات بتوان گفت که در بعضی از غذاها یک استاک خوب و اصولی پنجاه درصد طعم و کیفیت غذای شماست . پس آشنایی با این گروه مهم و تهیه درست و اصولی آن یکی از اصول ابتدایی و بسیار مهم در آشپزی میباشد .
مواد لازم:
یک قابلمه بزرگ
یک صافی مناسب
ظروف کوچک فریزری
سبزیجات و ادویه جات مناسب با استاک مورد نظر
طرز تهیه:
گردشگری خوراک چگونه به فراموش نشدن فرهنگ نیاکان ما کمک میکند؟
یکی از مهمترین مسائلی که نیاز است به آن توجه داشته باشیم، فراموش نشدن فرهنگ نیکان است. در واقع ما باید بتوانیم با کمک روشهای مختلف به فراموش نشدن تاریخ کمک کنیم.
یکی از مواردی که میتواند به ما کمک کند تا فرهنگ و عادت گذشته خود را فراموش نکنیم، مبحث غذا و خوراک است.
نکته مهمی که در این مبحث گردشگری وجود دارد این است که میتواند باعث شود تا تمام مناطق جغرافیایی با کمک فرهنگ خوراک و غذایی که به گردشگران ارائه میدهند، به فراموش نشدن فرهنگ نیاکان خود کمک کنند.
خوراک یا غذا خوردنی ای است که در جوامع متفاوت به صورت خام و دست نخورده، تغییریافته یا نیمه تغییریافته برای مصرف آماده می شود. خوراک می تواند منشأ حیوانی یا گیاهی ( و یا گاهی معدنی ) داشته باشد، و برای رفع نیاز تغذیه، مصرف شود.
در گذشته، جمع آوری خوراک به شیوهٔ شکار یا چیدن میوه انجام می گرفت، ولی امروزه تهیهٔ آن بیش تر با استفاده از مهارت های کشاورزی، دامپروری و ماهی گیری صورت می گیرد.
مادهٔ قابل خوردن ( شامل ترکیبات چندجزئی یا تک جزئی، پخته یا خام، محصولات و فراورده های با منشأ گیاه، حیوان یا قارچ که به صورت مستقیم یا پس از مراحل فراوری دیگری مورد استفادهٔ تغذیه ای انسان قرار می گیرند، از جمله آنچه که در وعده های اصلی خورده می شود یا به عنوان وعدهٔ نیم چاشت، عصرانه، پیش غذا، دسر، تنقلات و غیره مورد استفاده قرار می گیرد ) به شرط آن که پیش از بلع نیاز به جویدن داشته باشد.
عادات غذایی در فرهنگ های گوناگون مختلف است.